​1-31 MAYIS YOĞUN BAKIM FARKINDALIK AYI
14 Mayıs 2024

• EMRE

1-31 MAYIS YOĞUN BAKIM FARKINDALIK AYI

Yaşama bağlamak üzere uzanan eller....

Yoğun bakımların kapalı kapıları ardında yaşananlar çok az kişi tarafından biline bilmektedir. Yoğun bakım üniteleri en kritik hastalıkların tedavi edildiği, 7 gün/24 saat ,kesintisiz olarak hastaların izlendiği, yaşamsal fonksiyonlarının destekle
ndiği ünitelerdir. Zehirlenmelerde kan değişimi yapan cihazlar, akciğer problemi olan hastalarda nefes olan solunum makineleri (ventilatör) gibi gelişmiş destek sistemleri kullanılır. Hastaların takibinde her kalp atımınının, aldığı her soluğun anlık olarak izlendiği ileri monitorizasyon teknikleri kullanılır. Yoğun bakım gerektiren hastalık durumlarının tedavisi dışında, bu ünitelerde beslenmeleri, öz bakımları da sağlanır, rehabilitasyon'larına başlanır. Kronik hastalık durumlarına yönelik tedavi planlamaları yapılır. Yoğun bakım ekipleri, aynı zamanda ünite dışındaki birçok hastaya da, danışıldığın da destek hizmeti verirler.

İnebolu Devlet Hastanesi Yönetimi olarak kapalı kapıların ardında bir canı tedavi etmek için bekleyen gizli kahramanlarımız olan başta hastanemizde görev yapan yoğun bakım çalışmaları mız olmak üzere,tüm yoğun bakım çalışanlarının 1 - 31 Mayıs Dünya yoğun bakım farkındalık ayı kutlu olsun.