8 eylül, dünya fizyoterapi konfederasyonuna üye olan tüm ülkelerde dünya fizyoterapistler günü olarak kutlanmaktadır. Dünya fizyoterapi konfederasyonu 1996 yılında konfederasyonun resmi olarak ilk toplantı günü olan 8 Eylül’ü dünya fizyoterapi günü olarak kabul etmiştir.
PAÜ Hastanesi Fizyoterapisti Hülya Tuncer günün önemini şöyle anlattı ; Fizyoterapistlik mesleği, dünyada 1 yüzyılı aşkın, ülkemizde ise yaklaşık 60 yıldan beri toplum sağlığı ve yaşam kalitesi ile doğrudan ilgili bir bilim dalı olarak gelişimini sürdürmektedir. Savaşlar , çeşitli fiziksel travmalar, inmeler ve çocuk felcini takiben oluşan özürlü nüfusun fonksiyonel kayıplarını giderebilmek amacı ile doğmuş ve aşamalardan geçerek bugünkü konumuna ulaşmıştır.
Fizyoterapist; fizik tedavi konusunda yüksek öğrenim görmüş, gerekli bilgi ve beceriyi kazanmış sağlık personeli olup, rehabilitasyon ekibinin tabii üyesi olarak tanımlanmaktadır. Bu ekipte fiziksel tıp ve rehabilitasyon uzmanı, ilgili branş hekimleri, fizyoterapist, iş-uğraşı terapisti, konuşma terapisti, rehabilitasyon hemşiresi, ortez protez teknikeri, psikolog, sosyal hizmetler uzmanı gibi sağlık personeli yer almaktadır. Fizyoterapistler fizyoterapi rehabilitasyon programını uygularken nöroterapik yaklaşımlar, egzersiz, manuel tedavi yöntemleri, elektroterapi ve mekanik ajanlar, fonksiyonel aktivite eğitimi ve mesleki rehabilitasyon yaklaşımları gibi yöntemlerden yararlanırlar.
Ülkemizde fizyoterapistler yataklı tedavi merkezlerinde, rehabilitasyon merkezlerinde, huzur evleri, endüstri alanları, okullar, spor kulüpleri, mesleki rehabilitasyon merkezleri ve kaplıca merkezlerinde çalışmaktadırlar.