19 MART DÜNYA SOSYAL HİZMET GÜNÜ KUTLU OLSUN
24 Mart 2024

• ESRA HANIM

19 MART DÜNYA SOSYAL HİZMET GÜNÜ KUTLU OLSUN HASTANEMİZDE SOSYAL HİZMET BİRİMİNDE;
SOSYAL ÇALIŞMACI SN. ESRA KAYA GÖREV YAPMAKTADIR.
Peki Hastanede bulunan Sosyal Hizmet Birimi Nedir?
Hastaneye başvuran hastalardan Diyaliz, Palyatif ,Engelli, Kimsesiz, Yoksul, Sağlık güvencesi olmayan, Yaşlı, Mülteci, Sığınmacı, Aile içi şiddet mağduru, İl dışından gelen vb. hastalar öncelikli olmak üzere sosyal hizmet müdahalesine ihtiyaç duyan tüm hastaların tedavi sürecinde yaşadıkları psiko-sosyal ve sosyo-ekonomik sorunlarının zamanında çözümlenmesi amacıyla Hastanemize Sosyal Hizmet Birimi kurulmuştur. Bu amaç doğrultusunda; Ayaktan ya da yatarak tedavi gören hastaların tıbbi tedaviden etkili bir şekilde yararlanması, sosyal sağlığının korunması ve geliştirilmesi, tedavi sürecinde hastanın ailesi ve çevresi ile ilişkilerinin düzenlenmesi, tedavi sürecini etkileyen psiko-sosyal ve sosyo-ekonomik sorunların zamanında çözümlenerek, sosyal işlevselliğinin yeniden kazanmasının sağlanması için mesleki uygulamaların yürütüldüğü birimdir.

Dünya Sosyal Hizmet Günü kutlu olsun.
İNEBOLU DEVLET HASTANESİ